Velünk megvalósulnak az elképzelései

A MOON POWER a Porsche Holding Salzburg innovatív leányvállalata, Magyarországon pedig a MOON a Porsche Hungaria legfiatalabb márkája. Intelligens és adatvezérelt megoldásokat fejlesztünk vállalatok számára, mert hiszünk a párizsi klímacélok fontosságában, és célunk az e-mobilitás jelentős szereplőjévé válni.

Töltőberendezések, napelemes rendszerek, valamint energiatárolók értékesítésén túl 20 országban vagyunk központi kapcsolattartók egyedi és holisztikus energia rendszerek kiépítésében. 

Célunk a fenntartható jövő!

Készen áll belépni az e-mobilitás világába?
#jointhemovement

Létezik szebb szimbólum a Holdnál? A történetünk

Egyszer volt, hol nem volt...

 ...a villamosmérnök, Robert Steinböck, aki 2015 decemberében a Porsche Holding Ingatlankezelő cégének építési osztályán dolgozott, amikor megszületett a víziója: a Porsche Holdingon belül fel kell építeni egy önálló "CO2 mentes infrastruktúra üzletágat" a korábban már létrehozott Porsche Informatik, vagy Porsche Bank üzletágak mintájára. A 2015 december 15-én elfogadott párizsi klímaegyezmény ellenére is több évnek kellett még eltelnie ahhoz, hogy az emberek feltegyék maguknak a kérdést, hogy miért is fontos az elektrotechnika. A klímaegyezmény elsődleges célja a globális felmelegedés két Celsius-fok alá szorítása. CO2-mentes infrastruktúra nélkül ez azonban lehetetlen. 

Decemberben Wilfried Weitgasser, a Porsche Austria ügyvezető igazgatója szintén nagy lehetőséget látott az elektromobilitási szektorban, és felajánlotta Robert Steinböcknek a Porsche Austria új területének osztályvezetői pozícióját. Ettől kezdve Steinböck egyetlen munkatársával az energia hatékony felhasználásán dolgozott, hogy megvalósítsa klímavédelmi vízióját.

Porsche Holding ezzel egyidejűleg alapította meg Allmobil GmbH néven új leányvállalatát, mely stratégiai és innovációs tematikát kapott. Robert Steinböck és az időközben már 10 főre növekedett csapata, akik egyfajta start-upként tekintettek magukra, néhány hónap elteltével szintén csatlakozott ehhez az új vállalathoz. A Wilfried Weitgasser vezetésével indított "Allmobil Electra" projekt célja a klímacélok elérését támogató, energiahatékony és fenntartható megoldások kutatása. Az ügyvezető igazgató és Robert Steinböck számára ekkor vált egyértelművé, hogy már nem csak a mobilitás, de a teljes energiaszektor átalakulásáról van szó - vagyis a fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta elektromosságra való átállásról. Ezért nélkülözhetetlenek az átfogó, komplex, intelligens energiagazdálkodási rendszerek, amelyek kiterjednek az elektromos autótöltők, napelemes rendszerek, valamint energiatárolók telepítésére is.

Robert Steinböck "Az autózás történetében első alkalommal vált lehetségessé, hogy az ember saját maga termelje meg és tárolja járműve számára a közlekedéshez szükséges energiát – a töltés jövő."

Mialatt az alapokon és a hosszútávú stratégia kidolgozásán munkálkodtak, már 2017-ben létrejöttek az első partnerségek és projektek. A Porsche Holding elektromobilitási projektjének  a Volkswagen elköteleződése is jelentős lökést adott, miszerint 2050-re az első autógyártó lesz, amely klímasemlegessé válik. Tehát miközben az elektromobilitás társadalmi megítélése folyamatosan és rohamos mértékben javult, a töltőinfrastruktúra biztosításához már készen állt a megfelelő partner.

A MOON Power márka megalakulása

Porsche márka és egyúttal a MOON POWER GmbH története is elektromosan kezdődött1898-ban a Porsche későbbi alapítója, Ferdinand Porsche megalkotta az úgynevezett kerékagy-motort - egy olyan elektromos motort, amely a kerékbe szerelve hajtja meg az autót. Ez volt egyébként az első négykerék-meghajtású autó a világon. Aztán 1971 júliusában, több, mint 70 évvel később újra elővették Porsche korábbi találmányát - a Lunar Roving Vehicle (LRV) névre keresztelt első holdjárót is a Porsche-féle elektromos kerékagy-motor hajtotta. Mivel a Holdon nem áll rendelkezésre oxigén a belső égésű motorok működéséhez, ott az elektromos hajtás az egyetlen megoldás. Ezért aztán aligha találhatnánk alkalmasabb szimbólumot az elektromobilitás számára, mint a Hold. 2018 óta ezért az Allmobil GmbH összes terméke és szolgáltatása a MOON márkanév alatt kerül értékesítésre.

MOONCITY: az e-mobilitás kompetencia központja

Megkezdődött hát az izgalmas utazás a Holdra. De mégis hogyan lehetne ezt jobban szemléltetni, mint egy olyan lenyűgöző hellyel, amely mindenki számára kézzelfoghatóvá teszi az elektromobilitást, és egyúttal az energetikai átállás kompetenciaközpontjaként működik - ez a MOONCITY.

Egy kétéves stratégiai előkészítő időszak után 2019 decemberében megnyílt a salzburgi elektromos mobilitási központ. A MOONCITY-ben azóta bárki megismerkedhet például egy elektromos autó belső működésével vagy egy töltőállomás funkcióival, a jövőnket alapvetően meghatározó autómeghajtási formáról itt mindenki játékos és közérthető formában kap részletes magyarázatokat.

A MOON Power, mint független cég

Lenyűgöző az az érdeklődés és az elsöprő siker, amit a MOONCITY váltott ki. Immár tagadhatatlan tény, hogy az elektromobilitás már szerves része az autóiparnak.. Így időközben egyértelművé vált, hogy a komplex és átfogó energiarendszerek megalkotásának egy önálló vállalat kezében kell lennie. Ennek eredményeként 2021 októberében megalakult a MOON POWER GmbH, a Porsche Holding 100%-os leányvállalataként. A cégnek ebben az időpillanatban már 23 alkalmazottja volt és ahogyan ma is, a salzburgi MOONCITY a vállalat székhelye.

A MOON POWER Deutschland GmbH megalakulása

Annak érdekében, hogy a német piacot célzottabban láthassák el energiarendszerekkel, 2022 januárjában a München melletti Eching-ben, a salzburgi MOON POWER GmbH 100%-os leányvállalataként megalakult a MOON POWER Deutschland GmbH. A kezdetek óta mindkét cég ügyvezető igazgatója Markus Tatzer.

A MOON hazánkban

A magyarországi MOON történet 2019-ben vette kezdetét. A Porsche Hungaria égisze alatt kezdődött meg a szoros együttműködés a MOON GmbH-val, mely kezdetben elsősorban otthoni autótöltő berendezések és tartozékaik értékesítését jelentette. Az e-mobilitás erőteljes térhódítása természetes módon jelentős hatással volt a márka hazai fejlődésére is: 2022 első felében a MOON már önálló márkává nőtte ki magát a Porsche Hungarián belül. A márka termékportfóliója a technológiai fejlődéssel párhuzamosan folyamatosan szélesedik: Mára már a MOON az egyszerű elektromos autó töltőberendezések mellett vállalati és nyilvános használatra alkalmas ipari töltőkkelnapelemekkel és energiatárolókkal kibővítve hozza el hazánkba a komplex, átfogó energiagazdálkodási rendszereket.

Az új MOONCITY Budaörs

A Porsche Hungaria ambiciózus tervei közé tartozott egy a hazánkban teljesen egyedi létesítmény, a MOONCITY Budaörs létrehozása. Bízunk benne, hogy hamarosan már az e-mobilitás új kompetenciaközpontjaként tartják majd számon legújabb helyszínünket, mely 4 db nagyteljesítményű publikus elektromos autó töltővel és a töltéshez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokkal (kávé-és prémium szendvicskínálat), MOON bemutatóteremként töltő értékesítési ponttal és szaktanácsadással és nem utolsó sorban plug & play rendezvényteremmel áll az érdeklődők rendelkezésére. A létesítmény megnyitása 2023 második felében várható.

A MOON napjainkban

A MOON-ban rejlő lehetőségeket már a cég megalapítása előtt többen felismerték Európa más részein is és 2019-től kezdődően több  franchise cég is alapításra került.  Időközben pedig az Ausztriában és Németországban megalapított önálló cégeken kívül a MOON immár 18 különböző országban képviselteti magát: Albániaban, Boszniában, Bulgáriában, Horvátországban, Macedóniában, Portugáliában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Ukrajnában, Magyarországon, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Malajziában és Szingapúrban.

Ezekben az országokban a mostanra már 60 munkatársunk a különböző projektek keretein belül az elmúlt években összesen több mint 11 000 töltőállomás, 70 napelemes rendszer, valamint 75 energiatároló berendezéssel ellátott rendszer sikeres telepítését végezte el.

Ezekben az országokban a jelenlegi 60 alkalmazottal különféle projektek keretei között több, mint 4 000 töltőállomást70 napelemes rendszert, valalmint 25 energiatároló berendezés sikeres telepítését végeztük el. 

A Porsche márka története elektromosan kezdődött - a MOON ennek a folytatása. Tartson velünk Ön is, utazzunk együtt a Holdra. Join the movement!

Pillantson be a kulisszák mögé Csapatunk bemutatkozik

Markus Tatzer, ügyvezető igazgató Közös erővel képesek vagyunk világszerte megváltoztatni a mobilitás jövőjét. Minden, amit ma teszünk, egy jobb holnap érdekében történik.

Elérhetőségek +36 1 45 15 286