Magyarországon is egyre többen választják az e-mobilitást! Mi tudjuk, hogy a jövő közlekedési formáját az elektromobilitás jelenti, ezért üdvözítő látni, hogy napról napra egyre többen csatlakoznak a haladó szemléletű autótulajdonosok táborához.

Manapság ugyanis már egyre több ember számára válik világossá, hogy foglalkoznunk kell bolygónk jövőjével, amiből mindenki a saját igényei és lehetőségei szerint veheti ki a részét. Ezzel a zöld szemléletmóddal egyre fenntarthatóbbá tehetjük a jövőt, mivel a segítségével egyre kisebb mértékben terheljük a környezetünket és közben egyre okosabban használjuk fel erőforrásainkat.

A szelektív hulladékgyűjtés, a zero waste szemléletmód, az energiatudatos hozzáállás mellett ebbe beletartozik a jól megszokott közlekedési formák újragondolása is, ami a hibrid és a teljesen elektromos autók térnyerését is magával hozza.

A magyarok szerint is az e-mobilitásé a jövő!

A Research Center Consulting legújabb kutatásában megkérdezett összesen 1000 főt az autózási szokásaikkal kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy 10-ből 6 internetező rendelkezik saját autóval és az így birtokolt járművek már csak háromnegyede benzines, ami korábban 86% volt. Az összképet cseppet árnyalja, hogy a benzines autók csökkenésével a dízelek népszerűbbek lettek, de az mindenképpen örömhír, hogy a hibrid és elektromos autók is egyre inkább terjednek a lakosság körében.

Utóbbiak kapcsán a fő döntési okok között a környezetvédelem, a gazdaságosság és az alacsony fenntartási költségek szerepelnek leginkább. Külön érdekesség, hogy már az emberek 41%-a gondolja azt, hogy a villanyautók teljes mértékben fel fogják váltani a többi típusú autót az utakon. 

Többek közt az is kiderült, hogy a megkérdezettek szerint a hibridautók nagyszerű átmenetet képeznek a hagyományos és elektromos járművek között, hiszen minden megvan bennük, amiért sokan már most az e-mobilitást választják, ráadásul kompromisszumok nélkül lehet használni őket. Az elektromobilitás térhódítását jól mutatja, hogy a kutatásban résztvevők 52%-a a hibrideket, 57%-a pedig az elektromosokat ítéli meg a környezet számára előnyös közlekedési formának.

Egyre kevesebb hátráltató tényező az e-autózásban

Vannak azonban olyanok is, akik még nem terveznek elektromos autót vásárolni maguknak. Őket egyelőre az árak, a töltési lehetőségek és a hatótávok tartják távol, bár évről évre egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az e-mobilitás mindenki számára reális közlekedési alternatíva lehessen. 

Emellett természetesen még kell idő ahhoz is, hogy az újfajta technológiákat és innovációkat minél több autótulajdonos megismerhesse, amire egy kiváló helyszín a budapesti Fröccsterasznál megtalálható MOONCITY Pop-Up Store, ahol szakértőink a hét minden napján várják az érdeklődőket.