Idén MOON töltőberendezést is kap az Év Polgármestere – segítségünkkel hamarosan új elektromos autó töltőállomás létesül Hajdúszoboszlón

Nagy büszkeség számunkra, hogy idén a MOON is egyik főszereplője lehetett az Év Polgármestere díjátadónak.

2022. szeptember 23-án, pénteken Komáromban a felújított Csillagerőd volt a helyszíne az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvénynek, a Városi Polgármesterek Randevújának, melynek a Porsche Hungaria fő támogatója volt.

A rendezvényhez kapcsolódó országos internetes szavazás alapján az idei évben Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere nyerte az Év Polgármestere címet, melyhez ezúton is szívből gratulálunk.

A rendezvényen Németh Balázs, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója jelképesen átadta az Év Polgármesterének a cég felajánlását, egy MOON töltőberendezést, és röviden összefoglalta az autóipari szektor aktualitásait és jövőképét. Hangsúlyozta, hogy a modern városok számára is oly fontos környezettudatosság és a fenntarthatóság az e-mobilitás nélkül elképzelhetetlen, amelynek az elektromos autózás és az elektromos töltés megkerülhetetlen része. Kiemelte, hogy míg eleinte Magyarországon nagyjából párhuzamosan zajlott az elektromos autók számának és a töltőinfrastruktúrának a bővülése, sajnos 2021 végétől ez a trend jelentősen megtorpant és azóta a töltőpontok számának növekedése csak kis mértékben folytatódik, miközben a villanyautók népszerűsége továbbra is meredeken emelkedik. Ezért kulcsfontosságú feladattá vált a hazai töltőhálózat bővítése, amelyben a VW csoport is szeretne tevékenyen részt vállalni, az elektromos autótöltő-márka, a MOON segítségével. Ezt hivatott - nem is annyira jelképesen - kifejezni a cég által felajánlott töltőberendezés adományozása.

A nyertes városvezető révén Hajdúszoboszlónak felajánlott töltő egy váltakozó áramú (AC) 2x22 kW berendezés, amelyet kifejezetten nyilvános gyorstöltéshez fejlesztettek ki és az összes plug-in hibrid és elektromos hajtású autóval használható.

A modern, nagyteljesítményű MOON töltőberendezés adományozásával egy jelentős új és korszerű töltőpont jön majd létre az ország elektromos töltőtérképén, amely hozzájárul a hazai elektromos autó töltőhálózat bővüléséhez és Hajdúszoboszló töltőinfrastruktúrájának jelentős növeléséhez.

Gratulálunk Hajdúszoboszló!