A konnektor már nem ideális a korszerű elektromos autók töltéséhez Ha éppen elektromos autó vásárlásán gondolkodsz, vagy már vásároltál egyet, akkor nem kérdés, hogy foglalkoznod kell azzal, hogyan fogod hatékonyan tölteni.

 

Bár sokak számára kézenfekvő lehet, hogy az otthoni konnektor használatával oldják meg a töltést, valójában rengeteg hátrányuk származhat belőle. Ezért most legújabb cikkünkben választ adunk a legtöbbször előforduló kérdésekre.

Miért nem elegendő az autóhoz kapott töltőkábel a mindennapokban?

Az elektromos autókhoz kapott töltőkészülék normál konnektorba csatlakoztatható, maximális teljesítménye 2,3 kW (AC, 10 A x 230V), vagyis egy átlagos elektromos hajtású autót kb. 20 óra alatt tölthetünk fel vele teljesen.

Ha nincs ideális helyen konnektor, és hosszabbítóval használják, akkor az magában hordozza a meghibásodás, túlmelegedés, tűzveszély lehetőségét, hiszen a beépített elektronika csak a gyári kábelt védi.

Miért érdemes fali töltőt (wallbox) vásárolni?

A megfelelően kiválasztott és telepített fali töltő közvetlenül csatlakozik az elektromos hálózatra, maximális teljesíténye 11 kW (AC, 3 x 16 A x 230V), vagyis egy átlagos elektromos hajtású autó kb. 4 óra alatt tölthető fel vele teljesen. Az autó töltéséhez így nem kell a csomagtartóból elővenni a töltőkészüléket, mert a fali töltő kábele mindig kéznél van. 

Használatához nem kell hosszabbító sem, és beépített biztonsági elektronikájának köszönhetően kiküszöbölhető a balesetveszély. Otthoni töltőállomását megfelelő módon tudja védeni az időjárás viszontagságai ellen.

Miért érdemes a MOON termékeit választani?

A Volkswagen konszern támogatásával, európai háttérrel fejlesztett, megfelelő minőségbiztosítással és tanúsítványokkal rendelkező berendezések. A magyarországi előírásoknak megfelelően, a fogyasztók számára 3 év jótállást biztosítunk ügyfeleinknek.

Sőt, újonnan vásárolt Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA vagy CUPRA járművéhez illő, márkalogóval ellátott változatot is választhatsz. Az értékesítést és a terméktámogatást a Porsche Hungaria egész országot lefedő márkaszerviz hálózata biztosítja. Ezen felül minden fali töltő készülékünk Type 2-es csatlakozóval rendelkezik.

 

Hogyan válasszam ki a nekem megfelelő fali töltőt? 

A megfelelő fali töltőberendezést mindig a tulajdonában levő elektromos autó paramétereit figyelembe véve kell kiválasztani. A felhasználás helyén rendelkezésre álló elektromos hálózat tulajdonságai is meghatározzák a választható készülék típusát.

A MOON fali töltők többféle kábelhosszal rendelhetők, így az igények felméréséhez és a lehetőségek megismeréséhez, így az optimális készülék kiválasztásához vedd igénybe pre-check és home-check szolgáltatásunkat!

Milyen gyorsan tölthetem fel az autómat egy fali töltővel?

A leggyorsabbak természetesen az egyenáramú (DC) töltők, de ezek otthoni kiépítése túl drága lenne. A közterületi töltők rendelkezésre állása korlátozott lehet, illetve adott mennyiségű töltés jóval nagyobb költséggel jár, mintha otthoni, lakossági áramot használunk.

Egy Volkswagen ID.3 (58 kWh) esetében a felvehető maximális töltési teljesítmény 11 kW (AC), aminek rendelkezésre állása esetén az autó akkumulátorát (az ideális töltöttségi szintet jelentő) 20%-ról 80%-ra kb. 3 és fél óra alatt lehet feltölteni a fali töltővel.

Hamarosan újabb hasznos témával érkezünk, ahol közelebbről is bemutatjuk a Magyarországon elérhető MOON töltési megoldásokat. Ha pedig segítségre van szükséged elektromos autó töltési megoldásokkal kapcsolatban, keresd a MOON Power szakértőit bizalommal!